MET EEN HART VOL LIEFDE

MIJN KIND MET EEN AANGEBOREN HARTAFWIJKING


Verhalen uit het leven van een gezin, heel normaal, maar net even anders.

Aangrijpend, dan weer grappig, maar altijd lief!

 

Tien jaar geleden werd Marianne van haar roze wolk gegooid toen bij de 20 weken echo haar ongeboren zoon Jorrit een ernstige hartaandoening bleek te hebben. In de eerste twee jaar van zijn leven onderging Jorrit maar liefst drie open hartoperaties, verschillende hartkatheterisaties, vele onderzoeken en hij zag heel veel dokters. Na zo’n 3 jaar kwam het gezin in rustiger vaarwater.

 

Marianne besloot haar ervaringen op te schrijven om andere ouders een hart onder de riem te steken, maar ook om anderen te laten zien waar je allemaal tegen aan kunt lopen als je kind opgroeit met een onzichtbare aandoening. Want aan de buitenkant zie je niets, maar de aandoening is er wel. Het resultaat is een uniek inkijkje achter de voordeur. In de blogs lees je mee met allerlei emoties en dilemma’s waar alle gezinsleden tegen aan lopen. De angst voordat Jorrit geboren werd, het verdriet van zijn broer als Jorrit iets leuks mag doen vanwege zijn hart, de emoties die je als ouder overvallen als je documentaires over het ziekenhuis ziet of het slikken als er ineens een rolstoel voor je kind in de woonkamer staat.

 

Altijd met een hart vol liefde, maar toch regelmatig met een hoofd vol angst.

 


Over de auteur

Marianne Versaevel is kindercoach en moeder van drie kinderen. Haar oudste zoon Jorrit is geboren met een ernstige hartafwijking, een zogenaamd eenkamerhart. Het leven van het gezin stond in een keer op zijn kop.

 

Ze schreef gedurende meerde jaren korte verhalen voor haar coaching praktijk Prikkelpracht over hoe zij de aandoening van Jorrit ervaarde, welke ervaringen ze opdeden tijdens de talloze ziekenhuisbezoeken, de dilemma's waar ze dagelijks mee te maken kregen, maar ook verhalen over de andere kinderen en de dagelijkse gang van zaken binnen dit normale gezin, dat net even anders is.

 

Marianne startte haar coaching praktijk om ondersteuning en begeleiding te kunnen bieden aan ouders en/of kinderen individueel of via cursussen of workshops waarbij lotgenotencontact altijd erg van belang is.

 

Ze schreef de korte, aangrijpende, maar ook vaak grappige en altijd lieve verhalen om andere ouders een hart onder de riem te steken en om hen te laten ervaren dat ze niet de enigen zijn. Ook schreef ze deze in de hoop anderen te inspireren.  

 

De korte verhalen vonden al snel hun weg naar ouders, zorgverleners, lotgenoten maar ook vanuit de directe omgeving zoals vrienden en familie en leerkrachten en ze kreeg vele positieve reacties, en dat maakte dat ze overtuigd raakte dat de verhalen gedeeld moesten gaan worden. Het resultaat is er nu in de vorm van dit prachtige boek "Met een hart vol liefde."

 

Met de aanschaf van dit boek steunt u tevens Stichting Hartekind!


Over het boek

Titel: Met een hart vol liefde - Mijn kind met een aangeboren hartafwijking
Auteur: Marianne Versaevel
Categorie: Biografie, Mens en Maatschappij, Gezondheid
Aantal pagina's: 144
Geïllustreerd: Nee

Uitvoering / Formaat: Paperback A5
Verschijningsdatum: 06-09-2019
ISBN: 978-94-9309-103-0 / 9789493091030
Vaste prijs: € 17,50