De Duivel Ligt Altijd Op De Loer

Een persoonlijke zoektocht naar 45 jaar rock and roll geschiedenis

De Duivel Ligt Altijd Op De Loer

€ 26,95

 • 1,35 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

De Duivel Ligt Altijd Op De Loer - HARDCOVER

€ 54,95

 • 1,35 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Een 'mustread' voor IEDERE muziekliefhebber!

700 pagina's seks, drugs, rock and roll en thee...heel veel thee.

 

Hij mediteerde in Berlijn met Donovan, rookte in Texas een jointje met Willie Nelson, betrapte in Los Angeles blueslegende John Lee Hooker met drie vriendinnen, zat in Londen op de stoel waarop Mick Jagger net wilde plaatsnemen, hing dronken in de heg na een middagje doorzakken bij Rolling Stone Ron Wood thuis, werd in Manchester door een beveiliger uit de tuin gesleurd van Take That lid Jason Orange en kreeg van Hamburg tot Parijs privé optredens van Joe Cocker, Joni Mitchell, Linda Gail Lewis en de Dubliners. Hij was ook de laatste Europese journalist die uitgebreid sprak met Johnny Cash vlak voor diens dood. 

 

 

Geen rock and roll encyclopedie, maar een tijdsbeeld

 

Harry de Jong weet met zijn unieke schrijfstijl de lezer vanaf de eerste bladzijde te pakken en hem aan de hand mee te nemen op reis langs alle artiesten die hij sprak. En dat in sneltreinvaart! Vanuit zijn eigen passie voor muziek weet hij iedere keer weer de artiesten te verrassen met zijn eigen insteek om een gesprek te beginnen. Zo liet de auteur de zanger van de wereldberoemde Britse heavy metal band Iron Maiden, Bruce Dickinson bijna van zijn troon rollen door als opening te vragen wat Bruce van God vindt. Maar ook heeft Harry een hilarisch gesprek met zonder enige twijfel de meest nukkige man uit de rock and roll geschiedenis: Jerry Lee Lewis. 

 

Harry de Jong (1952) interviewde tussen 1974 en 2019 tussen de 1500 en 2000 popmuzikanten. in dit boek maakt hij een persoonlijke zoektocht door ruim 45 jaar rock and roll geschiedenis en concludeert dat ook de grootste popartiesten maar gewone mensen zijn die vaak maar om één reden het vak in zijn gegaan: uit liefde voor de muziek.

 

Dit is geen popencyclopedie geworden, maar een tijdsbeeld. De Jong doet wat hij zich in zijn jeugd al heeft voorgenomen: hij zoekt zijn helden op, neemt tegenover hen plaats, zet zijn recorder aan en laat ze onder het genot van een geurig kopje thee een eind weg kletsen.

 

Het boek verschijnt in een zeer beperkte oplage in luxe hardcover editie! Een lust voor het oog en een pronkstuk in de boekenkast! Een echt collectors item!


Over en door de auteur

Foto: Henk Bleeker
Foto: Henk Bleeker

Harry de Jong (1952) werd geboren in Oudeschoot en woont met zijn vrouw Johanna in Heerenveen. Hij publiceerde vanaf 1975 vier bundels met korte gedichten die ook werden afgedrukt op wenskaarten en in schoolagenda’s. Tevens werden ze opgenomen in tal van bloemlezingen over Nederlandse poëzie en in het door Gerd de Ley samengestelde Grootste Citatenboek Ter Wereld.

 

In 1977 verscheen op het Philips-label een elpee waarop De Jong voorleest uit eigen werk, samen met onder andere Simon Carmiggelt en Cees Buddingh. De Jong is vanaf 1984 werkzaam in de journalistiek, met als specialiteit muziek. Zijn interviews werden niet alleen gepubliceerd in tal van dag-, week- en maandbladen in Nederland, maar ook in de Australische uitgave van muziekmagazine Rolling Stone, het Belgische Humo en de Japanse versie van The Times. De Jong heeft altijd een grote liefde gehad voor countrymuziek en schreef onder de titel De Bezem Door Nashville een boek over dit genre.


In 2013 werd hij door burgemeester Tjeerd van der Zwan en het bestuur van de stichting Literaire Activiteiten Heerenveen (SLAH) officieel aangesteld als eerste dorpsdichter van de gemeente Heerenveen.

 

Een greep uit de artiesten met wie Harry spreekt, drinkt, lacht, naar luistert en avonturen mee beleeft:

Jerry Lee Lewis (en zus Linda Gail Lewis), Everly Brothers, ZZ Top, Johnny Cash, The Doors, Iron Maiden, B.B. King, Solomon Burke, Cliff Richard, The Shadows, Willie Nelson, Willy DeVille, Metallica, Spice Girls, Take That, Dubliners, Yes, John Fogerty, Buddy Guy, Judas Priest, Pink Floyd, Eagles, Joe Cocker, Dolly Parton, Status Quo, Meat Loaf, Emmylou Harris, Mark Knopfler, Donovan, Linda Ronstadt, The Monkees, The Rolling Stones, Gary Moore, Bo Diddley en nog veel meer.

 

Daarnaast is het boek voorzien van prachtige foto's, detailopnames van de meest in het oog springende albumhoezen. 

 

Een must read voor ALLE muziekliefhebbers.


Over het boek - Softcover

Titel: De Duivel Ligt Altijd Op De Loer - Een persoonlijke zoektocht door 45 jaar rock and roll geschiedenis.
Auteur: Harry de Jong

Categorie: Muziek populair
Aantal pagina's: 700
Geïllustreerd: Ja

Uitvoering / Formaat: Softcover 170x240mm
Verschijningsdatum: 10-04-2020
ISBN: 9789493091054
Vaste prijs: € 26,95

De Duivel Ligt Altijd Op De Loer

€ 26,95

 • 1,35 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Over het boek - Hardcover

Titel: De Duivel Ligt Altijd Op De Loer - Een persoonlijke zoektocht door 45 jaar rock and roll geschiedenis.
Auteur: Harry de Jong

Categorie: Muziek populair
Aantal pagina's: 700
Geïllustreerd: Ja

Uitvoering / Formaat: Hardcover 170x240mm
Verschijningsdatum: 10-04-2020
ISBN: 9789493091061
Vaste prijs: € 54,95

De Duivel Ligt Altijd Op De Loer

€ 54,95

 • 1,35 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen