Veelgestelde vragen


Over het manuscript

Hoe kan ik mijn manuscript insturen?

Wij ontvangen je manuscript graag via e-mail manuscript@bandofbooks.nl of als het een groot bestand is via WeTransfer. Zorg ervoor dat je manuscript compleet is, en alle hoofdstukken in een bestand zitten.

 

Kan ik mijn manuscript ook insturen?

Jazeker! Wij lezen graag alle manuscripten, maar we hanteren wel een selectie in ons aanbod. Heb je een manuscript in de categorie non-fictie, een kinderboek, of een prentenboek? Stuur het dan vandaag nog in. Wij zullen dan met de grootste zorgvuldigheid het manuscript gaan lezen en als het past binnen onze mogelijkheden zullen wij graag samen met jou het avontuur aangaan om je boek uit te geven. We geven altijd feedback op het manuscript en laten je altijd weten of wij menen het te kunnen uitgeven. En wij hanteren korte doorlooptijden!

 

Wat doet Band of Books met mijn manuscript?

Wij lezen het en beoordelen of het manuscript past binnen ons aanbod. Verder doen wij helemaal niets met jouw manuscript. Jij als auteur bent de eigenaar van het manuscript. Wij gebruiken het enkel en alleen om te bezien of het past binnen onze publicatiemogelijkheden.

 

Zodra ik het manuscript heb verstuurd, wat gebeurt er dan?

Ons team van beoordelaars gaat direct met jouw manuscript aan de slag. Het wordt gelezen en beoordeeld en zodra zij van mening zijn dat we het kunnen publiceren, nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek en hopelijk ontvang je dan aan het eind van dat gesprek een heus uitgeefcontract. Zodra je die hebt ondertekend gaat het pas echt beginnen! Dan starten wij met de fase van manuscript naar boek. Wellicht behoeft je manuscript nog een extra leesronde, of redactiewerk, maar misschien ook niet en kunnen we direct starten met de vormgeving van jouw boek en kunnen we in korte tijd een druk op de knop geven om het eerste exemplaar te laten maken. Wat een spannend moment is dat! Wij bieden natuurlijk jouw eerste exemplaar van het boek kosteloos aan en maken daar een mooi moment van, want het is niet niks! Heb je er ook al zin in? Stuur dan snel je manuscript in. Wij lezen het graag!

 

Publiceert Band of Books alle non-fictie, kinder- en prentenboeken?

Wij zijn altijd op zoek naar verhalen die verteld en gehoord moeten worden. Wij lezen graag en veel. De enige spelregels die wij strikt hanteren zijn dat er in het manuscript niet wordt opgeroepen tot het plegen van strafbare feiten, en ook discriminatie en beschuldigingen zonder bewijs gaan wij uit de weg. Als het manuscript kwalitatief goed is, past binnen onze kaders en wij afzetmogelijkheden zien, zullen wij graag met jou het uitgeefproces aangaan.

 

Waar kan ik mijn manuscript heensturen?

Wij ontvangen je manuscript graag via mail: manuscript@bandofbooks.nl