Welkom bij onze uitgeverij.


Kan ik mijn boek laten uitgeven?

Ja, indien je manuscript past binnen de mogelijkheden van Band of Books is die kans vrij groot. In de uitgeverij Band of Books beoordelen wij alle manuscripten die ons worden toegezonden op een aantal criteria, voordat we besluiten of we het manuscript als boek willen en kunnen uitgeven. 

 

Ieder manuscript dat wij ontvangen, gaan wij zeer respectvol mee om. Onze teamleden hebben zelf allemaal een of meer boeken uit laten geven en wij kennen als geen ander de onzekerheid die kan optreden bij een afwijzing door een uitgever. Wij houden niet van afwijzingen en wij zullen graag bezien of jouw manuscript binnen onze mogelijkheden past.

 

En zelfs al zou blijken dat je manuscript niet binnen onze uitgeverij past, dan nog hoeft het niet op een afwijzing af te stevenen, want we kunnen altijd nog aanbieden om het boek in eigen beheer uit te geven. Enkel boeken die discriminerend van aard zijn, oproepen tot strafbare feiten, waarin mensen worden beledigd of worden beschuldigd zonder bewijs, kunnen en willen we vooral niet uitgeven.  

 

Nu het zover is, dat je na lang en hard werken je manuscript wilt gaan inzenden, gaan wij na de positieve beoordeling van je manuscript graag het avontuur met je aan. 

 

Ja, we gaan beginnen!

Zodra we een positieve beoordeling geven op je manuscript, en wij je boek willen gaan uitgeven, dan gaan we voor je aan het werk en we houden het vooral simpel en pragmatisch. Jij levert het manuscript aan en de rest kun je aan ons overlaten. Wij zorgen ervoor dat jouw boek in goed overleg tot stand komt. Tijdens de gehele productieperiode onderhouden we persoonlijk contact met jou, want wij willen het beste product waar jij volledig achter staat.

 

Band of Books werkt samen met een van de grootste digitale drukkers van Europa, gevestigd in Nederland. Wij kiezen bewust voor deze partner vanwege de bewezen kwaliteit, en de korte lijnen. Onze partner kan digitaal drukken, volgens het printing-on-demand-principe, zelfs 1 exemplaar per keer. Onze partner produceert de boeken in paperback formaat. Indien gewenst kunnen we zelfs hardcovers laten produceren. Jouw boek krijgt de uitstraling die het verdient!

 

Je boek is er!

We werken samen toe naar de publicatiedatum en dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan en daarna begint het pas echt. Het boek is er en heel Nederland en Vlaanderen moet daarvan weten. Wij zetten ons netwerk in om aandacht te vragen voor je boek en ondersteunen je tijdens promoties.

 

De hamvraag. Wat verdien ik met mijn boek?

Band of Books is trots op jou als auteur. Je hebt hard gewerkt om je boek gerealiseerd te krijgen en dus is het de bedoeling dat je er ook aan gaat verdienen, en terecht. Band of Books keert maar liefst 20 procent royalty's over de netto-verkoopwaarde van ieder boek dat aan klanten wordt verkocht. Dit percentage is aanzienlijk hoger dan bij andere uitgeverijen. 

 

Word ook onderdeel van onze Band of Books.

Wij staan voor je klaar met ons enthousiasme, betrokkenheid, persoonlijke begeleiding en vooral no-nonsense aanpak. Wij willen jou als auteur de erkenning en waardering bieden die je verdient. Waar wacht je nog op? Heb je een manuscript dat past binnen het door ons geformuleerde portfolio van (auto)biografie, non-fictie, bloedstollende thriller, kinder- of prentenboek? Stuur het naar ons toe. Wij bekijken en beoordelen ieder manuscript met het respect dat jij als schrijver verdient.

 

Even samenvatten.

  1. Een belangrijke stap: stuur je manuscript naar ons toe. Een volledig document, met alle hoofdstukken gebundeld in een bestand.
  2. Manuscriptbeoordeling door Band of Books.
  3. Bij positieve beoordeling gaan we graag in gesprek met je over de publicatiemogelijkheden en bieden wij je een uitgeefcontract aan. Dit neemt niet weg, dat er nog correcties of redactie uitgevoerd kunnen worden op het manuscript. 
  4. Na ontvangst van het ondertekende contract starten we de productiefase. De cover wordt ontworpen en het binnenwerk van het boek wordt opgemaakt. We maken een digitale proefdruk voor een laatste correctieronde.
  5. Na het uitvoeren van de laatste correcties laten wij het allereerste exemplaar van je boek drukken. Dit is een feestelijk moment en wij bieden je dit eerste exemplaar graag gratis aan.
  6. De marketing voor je boek wordt opgestart, naast de al lopende marketingactiviteiten die je als schrijver vast en zeker ook al hebt opgezet.
  7. Jouw boek komt in de webwinkel van Uitgeverij Band of Books te staan, maar zal ook verkrijgbaar zijn via andere grote verkoopkanalen.

 


Vanwege het grote aanbod neemt Uitgeverij Band of Books in 2020 geen nieuwe manuscripten in behandeling.